Måndag

Hej!
 
Tiden rullar på och jag har fått en ganska normal livsstil hemma i Sverige igen. Jobbar, tränar när jag hinner, umgås med familj, vänner och jonas och tiden går iaf väldigt fort. 
 
Idag har jag varit ledig och varit i Göteborg med min familj. Vi gick runt i nordstan och köpte lite julklappar. Sedan åkte vi hem, tog det lugnt och åkte sedan till gymmet med Anni. 
 
Har även varit på sjukhuset och fått en medicinering för min acne. De flesta vet om att jag har haft svår acne i 8 år och nu har jag fått nog. Jag har testat nästan allt som går att testa och nu har jag som sagt fått nog, får ingen sömn på grund utav att det gör ont och har fått nog av att känna mig alltid ofräsch och ful. Så nu idag har jag påbörjat en medicinering för min acne och jag tänkte att jag skulle dokumentera min resa, det kommer ungefär att vara 6 månader och sen ska acnen "försvinna" och det blir upp till bevis om det det fungerar. Så tänkte att varje måndag ska jag lägga upp bild och skriva några rader om hur det känns. 
Nu ska jag titta på tv sen sova tidigt. 
 
Ha det bra! 
Kramar

November

Hej,
 
Nu har jag varit hemma i en hel månad och det k'nns väldigt bra men samtidigt väldigt märkligt. Och jag har inte uppdaerat bloggen sen jag kom hem och det beror helt enkelt på att jag glömt mitt lösenord till bloggen. farligt att ha en app där man konstant är inloggad och aldrig behöver skriva in sitt lösenord... men jag har tänkt och kom till slut ihåg det. hahah men det tog fan en månad!.
 
Men hur som haver! Jag tänkte att jag skulle summera upp min tid och liv på Kreta som reseladre för Ving.
Jag har alltid drömt om att jobba utomlands i ett varmt land och som reseledare. Det har varit målet med min utbildning som jag valde på gymnasiet, Hotell och turism och sen jag tog studenten så  har jag jobbat med så många olika jobb och till slut så tog jag mig dit jag ville och fick arbetet som reseledare. Med stor nervositet stod jag på Landvetter flygplats och kramade mamma och Anni hejdå och då gick det upp för mig att jag skull vara bort frn min familj i 7 månader. Jag har tidigare bott i Olso i 4 månader men det var ändå stor skillnad eftersom det var 3 timmars bussresa ifrån, men nu skulle jag resa bort där man inte kunde sätta sig på en buss eller flyg hem bar för att man fick feeling för det. Men jag hade en bra känsla och det var precis det här jag hade drömt om och velat länge. Så under tiden jag levde i Oslo förra året, så funderade jag mycket på att bli reseledare, jag har sökt två gånger innan men fick då inte ens komma på intervju, så under tiden jobbade jag och gjorde andra saker. Men i oslo så skickade jag iväg mitt CV och hoppades väl inte så mycket på att få ett svar, men jag fick svar från Ving och Solresor och fick komma på intervju i Stockholm. Och den intervjun haar jag skrivit om tidigare i bloggen. Då tänkte jag inte ens åka för jag hade varken råd eller tid. men jag lyckades få ledigt från jobbet och jag skrapade ihop mina slantar och gick på intervjun.
 
Alla fina kollegor och bra männikor jag lärt känna och byggt upp vänskap med som alltid kommer vara, oavsett vart i världen vi befinner oss. Alla gäster man träffat och så mycket man gjort och upplevt under bara 7 månader. Jag fick utmana mig själv i både språk, service och flexibilitet. Det var ett hårt arbete i gassande sol och 40 grader under högsäsongen och det var oerhört slitsamt och oregelbudna arbetspass. Och jag skulle ljuga om jag sa att reseledaryrket enbart är en dans på rosor. Nej jag och mina kollegor har fått uppleva mycket som gjort att man någon dag hade velat åka hem till Sverige igen, till tryggheten, till familjen och vännerna. Men jag vägrade ge upp för att man blivit utskälld av några gäster eller sagt fel på en utflykt. För jag trivdes så bra och det var mitt livs äventyr.
 
Livet och arbetet på Kreta var verkligen någonting utanför min comfort zone. Jag åkte helt själv, utan någon vetskap om vad som väntade mig. men det föll på plats och det blev utan tvekan det bästa och roligaste beslut i mitt liv. Jag valde sedan att inte söka någon mer säsong, jag kände att jg gärna ville komma hem och få ett "vanligt" liv hemma, nära familjen, vännerna och min pojkvän. Och nu i efterhand ångrar jag inte en sekund att jag tackade ja till tjänsten och vågade lämna Sverige och tryggheten. För det var mina bästa 7 månader i livet, så mycket intryck och upplevelser som jag aldrig skulle fått va med om om jag skulle tackat nej och forstätta mitt liv som vanligt hemma. Jag är hemma i sverige nu, men jag kommer fortsätta resa och skapa mina äventyr även om min tid som reseldear var en kort period så som sagt var det det bästa jag gjort.
 
 

RSS 2.0