Taste of crete

I lördags 2017-04-15 så var vi ute på en utav våra utflykter. Taste of crete, ja ni hör säkert på namnet vad den hör utflykten handlar om. MAT. Vi åkte buss till ett litet ställe med en liten kyrka som heter ayos steffano, en väldigt liten kyrka där man fortfarande använder den för att önska saker som man saknar. Man lägger till exempel en bild på det man saknar i livet. 


Vi åkte vidare till en oliv/vingård anoskeli winery, där vi fick en guidad rundtur på hur man tillverkar olivolja och som avslutades med olivolje provning. Mitt bord hade fått tre tallrikar med bröd, oliver och olivolja på. Vi började diskutera om vilken tallrik som
Var godast och kom fram till att det var den första. Men vi var nyfikna på att veta vad de var för "olika" som vi trodde det var, det visade sig att alla tallrikar var exakt likadana. Haha! 

Efter provningen där så åkte vi vidare till vouves, en liten by där det äldsta olivträdet på Kreta står. Smakade på en jättegod kaka som motsvarar den svenska sockerkakan. 

Efter trädet så åkte vi vidare till ytterligare ett winery. Karavatkis winery. Där fick vi en guidad tur om hur vinet produceras. Väldigt intressant och duktig guide. Vi fick gå på vinprovning och jag som inte är något stort fan av vin börjar sakta men säkert tycka om iaf vitt vin! Tycker mest om de där plockmaten man får, haha.. 
det var isf en väldigt mysig och lättsam utflykt tyckte jag och tror säkert att våra gäster kommer att tycka om den!
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0