2016

Nu är vi åter igen vid slutet av ännu ett år. Tiden går så ofattbart fort att jag knappt kan inse att detta året idag snart är slut. Men det är dags att knyta ihop denna säcken med ett utav det mest händelserika året jag fått uppleva.
 
Året rivstartade med att jag och Linnea åkte till USA och det var en helt fantastisk resa på så många sätt, vi har fått uppleva en så undebar stostad som New York, fått vara med om en historisk snöstorm i staden och åkt skidor i Alta. Ja den resan kommer jag leva länge, länge på! Efter resan kom jag hem och chillade mest, gick på Darin-konsert med Anni och sen jobbade jag en hel jävla massa haha,
 
Sen på vårkanten tog jag och min storasyster en weekendresa till Amsterdam och det var också helt amazing, vädret var wonerful och staden var så vacker och unik.
 
Sommaren bestod av flytt tillälligt till Borås för att jobba som en galning på turistbyrån och stadsteatern hel sommaren. Det var en intensiv sommar men det går lätt när man gillar det man gör :) så sommaren rullade på och den bjöd på en crazy och vädigt spontan tripp på summerburst med min Carolin, Bruce Sringsteen konsert med pappa, elin och rickard som var helt freaking jättecool, haha!. Ah sommaren blev iaf väldigt bra trots att jag arbetade totalt 30 dagar i rad utan någon ledig dag!
 
På hösten, eller snarare i september fick jag nog av mina gamla rutiner och flyttade till Oslo, helt solo rockade jag den staden och kämpade med vad en flytt utomlands innebar, träffade och lärde känna många nya människor, hade två jobb och lärde mig så oerhört mycket om mig själv och om livet i allmänhet, att få ta ansvar. Bodde i Oslo från september till december, de snabbaste månaderna i mitt liv. Tiden gick så fort och av bara farten så är jag hemma igen, galet, galet! Men oslo var en rolig upplevelse och trivdes oerhört bra. Men allt har ett slut och jag bestämde mig för att flytta hem. Kände att min tid i Norge inte var bortkastad men kände att jag inte skulle vara där just då. Jag är iaf stolt över att jag vågade lämna alla vänner och familj för att pröva något skrämmande men även något väligt kul helt på egen hand :)
 
Så nu har jag alltså flyttat hem och firat jul med min familj och släkt och hade den bästa julafton jag någonsin haft, kn kanske bero på att jag var borta från familjen i 4 månader och det var så speciellt att äntligen få vara med dem igen.
 
Jag har lärt mig att uppskatta mitt liv mer detta året och ta vara på tiden och göra det jag verkligen vill. Jag njuter av varje dag och har varit glad och positiv dett året. 2016 har verjligen varit ett år värt att minnas och reflektera extra mycket över.
 
2016 kan jag med värme och glädje knyta ihop säcken och är förväntansfullt vända blad till 2017!
 
 
 
 

Julafton 2016

Åh som jag älskar julafton, i år kändes julafton ännu mer glädjefull, eftersom jag varit borta från famijen i fyra månader och bara hemma två gånger, så det var en sån underbar känsla att ha sin familj och släkt runt sig igår och det var en sån otroligt bra julafton, go mat, mycket skratt, fina julklappar, julklappslek och ah bara umgås och ha det bra :) Uppskattar livet så mycket. Julafton varade som vanligt framåot tolvslaget och somnade som en liten gris haha, sov ända till halv 11 och åt frukost, gick promenad med mami och papi sen har jag inte gjort ett skit. så som det ska vara : ikväll blir det party i den lilla lilla byn jag kommer från, yeey haha.
 
 
 
 

Hemmåt det bär

HEJSAN!
gud vad den här tjejen är sämst på att skriva här. Men jag har haft fullt upp och har jobbat som en gnu från min första dag på systrana grene butiken. Det har varit så kul och min tid har gått så fort i Oslo. Tiden flyger verkligen förbi. Så jag har som sagt nästan bara ätit, sovit och jobbat. Och jobbeet har varit så kul och givande och jag har lärt mig mycket. Men allt gott har ju även ett slut, jag bestämde mig i början av november för att flytta hem vid jul, och nu är det vid jul och jag sitter hemma igen. Det kändes så oerhört bra att stiga av tåget med mitt ett ton tunga lass packning och krama om min älskade mamma. Det kändes så bra att äntligen känna att Oslo är ett avslutat kapitel i mitt liv. Det var kul att flytta och ha ett eget äventyr och känna att jag klarar mig helt på egen hand och att jag vågade lämna min comfort zone. Jag är inte längre rädd för tuffa utmaningar och känner att flytten till Oslo förändrade mig en aning. Självklart positivt. Jag trivdes väldigt bra i Oslo och nu i slutändan blev det väldigt bra. men mitt beslut kändes väldigt rätt :) Så samtidigt var det jobbigt att krama alla mina fina kollegor hejdå och min fina Maria. Man är så van att se dem varje dag och nu är det slut. Kommer träffa dem igen men ah ni försår.
 
Så nu har jag enbart lite packning kvar i lägenheten som ska hämtas i mellandagarna. Sen bor jag hemma fram tills nästa äventyr tar fart =)
 
Kom hem idg vid 13 och har sen dess ¨hållt igång sen dess, klädde granen i superfina kulor som jag köpt från butiken, slagit in de sista julklapparna, lyssnat på julmusik, gjort dessert som blev pepparkaks pannacotta och umgåtts med mina fina föräldrar. Som jag saknat dem! helt galet. Nu ska jag duscha, måla naglarna och sova tidigt. Julen blir hemma i år så måste upp tidigt för förberedelser. Kan inte fatta att det är redan jul?! var det inte sommar nyss? hallå stop the clock!
 
För första gången kan jag ärligt säga att jag blev nöjd med inslagningen av julklapparna haha.
 

"Vi ses på Cypern"

HEJ!
 
Åh jag har något så fruktansvärt kul att berätta!
 
Den veckan som gick har nig varit en av de bästa veckorna i mitt liv på grund av en sak. För ungefär 3 veckor sedan sökte jag en tjänst som Reseledare hos Ving. Jag fick ett mail 1,5 vecka senare att jag fick komma på intervju i stockholm. Jag blev helt överlycklig men samtidigt så fick jag svar en vecka innan utsatt datum för intervju. Så stressen att ta sig från Oslo till stockholm, snabbast, smidigast och billigast kändes omöligt när jag samtidigt hade jobb. Tänkte över det en stund och sedan bestämde jag mig för att göra det, Jag ordnade med jobbet, bytte vakter osv, Skickade efter dokument jag behövde, bokade tåg/bussbiljett och boende. Sen knåpade jag ihop en muntilg presentation om valfritt resmål och förberedde mig så bra jag någonsin kunde på den korta tid jag fick.Sen åkte jag direkt efter jobbet måndagskvällen och sov på ett crappy hostel men what ever! ;)
 
Intervjuen ägde rum förra tisdagen den 29 november. Jag var så nervös och oerhört exalterad. Det började 09.30 med en introduktion av företaget och vad jobbet som reseledare innebär, vi var 20 förväntansfulla tjejer och killar. Sedan blev vi uppdelade i 3 mindre grupper och hade först en speed intervju, och det må jag säga gick fort, jag la kommentaren "va?! var det allt" så fort gick det. Sedan hade vi presentation, och jag var både först ut på speed intervjun och presentationen, Jag pratade om Amsterdam och samtidigt delade jag ut tulpaner till mina gruppmedlemmar, jag hoppades på att sticka ut så mycket som möjligt och det gjorde jag. Sedan satt väl inte presentation med 110 % men jag är nöjd iaf. 
 
Vi fortsatte med gruppdisskusion där man skulle ta ställning till olika påståenden, vi hade bra diskussioner och alla var verkligen duktiga. Sedan blev det en kort paus och då gick min grupp till ett thaiställe och åt. Sedan tillbaka och då var det dags för individuell intervju och då fick vi alla vänta i lobbyn, kändes lite som Idol. Så vi satt där alla spända och nervösa. Jag hade min tid 14:30 och blev intervjuad av en supersnäll tjej, men vi satt i ett litet rum med supertorr luft så jag fick sån rethosta och hostade typ ihjäl mig och var tvungen att dricka 30 liter vatten typ x) haha
 
Men Intervjun gick bra och har nog aldrig haft en sån klockren intervju. Efter intervjun så väntade jag och de tjejerna i min grupp kvar på alla sen umgicks vi och gick på stan och fikade. De var så trevliga och det var så jävla kul att träffa personer som har exakt samma mål i livet just då, det var som att vi hade så mycket gemensamt och kunde prata om allt. Ah supertrevligt! 
 
Jag blev sist kvar när den sisita tjejern gick på sitt tåg, Varför är man så snål?! fick vänta på bussen till oslo som gick 22:35, och det var dödstråkigt! haha. Och hemresan var vidrig. Bussen stannade på tusen stopp, tappade känseln i bena och rumpan efter 1 timma och somnade och vakande av och till. Aldrig mer nattbuss säger jag!. 
 
Kom till Oslo 06:00 och kände mig så jäkla äcklig, usch så åkte snabbt till lägenheten drog av mig kläderna och hoppade ner i sängen och sov 3 timmar. Jobbade sedan 12-20 och har jobbat konstant sen onsdag förra veckan.. 
 
Väntade spänt på svar och checkade mailen 6 gånger om dagen. Skulle egentligen får besked imorgon men fick besked i fredags. Och vet ni vad?! jag fick godkänt. Jag fick jobbet! Jag ska till Cypern och sen vidare nästa år! kan ni fatta hur glad jag är!! det känns så bra och att få den möjligheten att jobba med det som jag drömt om sen dag ett på gymnasiet. Jag är så förväntansfull, 4 mars 2017 börjar mitt äventyr utomlands och det kommer bli fantastiskt!
 

RSS 2.0